Kolossal AB

Kolossal är en strategisk designbyrå. Vi hjälper våra uppdragsgivare att arbeta medvetet och långsiktigt med hur de uppfattas, genom att kombinera strategi, kreativitet och design. Alltid med hjärta, själ och ett starkt uttryck.

KLOKA TANKAR, VILDA IDÉER OCH VACKRA FORMER

Vi hjälper våra kunder att bygga och vårda varumärken. På lång sikt och i vardagen. Därför arbetar vi med allt från strategiska plattformar till konceptutveckling och designfinlir.

 • Strategi

  Varumärken som känner sig själva, sin omvärld och som vet vad de vill, har bättre förutsättningar i livet. De har lättare att säga, visa och göra rätt saker. I alla våra uppdrag finns därför en strategisk del. Det innebär att vi ifrågasätter, samlar insikter och förtydligar var vi står och vart vi ska, oavsett om vi jobbar med en stor strategisk plattform eller ett mindre designuppdrag.

  Varumärkesstrategi / Kommunikationsstrategi / Positioneringsstrategi / Trend- och omvärldsanalys / Segmentering

 • Koncept

  När riktningen är på plats gäller det att omsätta strategins ambitioner i värdeskapande aktiviteter. Då fokuserar vi på den aktuella utmaningen för att hitta starka idéer och koncept. De blir sen verktyg för att lösa den aktuella utmaningen, oavsett om det handlar om att förtydliga varumärkets värderingar, att sälja biljetter eller att skapa en interaktiv utställning.

  Konceptutveckling / Kampanjkoncept

 • Design

  När vi vet vad vi ska göra och varför, börjar vi mejsla fram ett unikt uttryck. Vi kombinerar gärna ett digitalt och analogt uttryck och vi är inte rädda för att jobba med färgstarka lösningar som kittlar och tar för sig. Allt för att göra innehållet intressant, tydligt och berörande i de kanaler som behövs.

  Brand identity / Grafisk design / Gränssnittsdesign (webb, mobil, app)

Processen – från insikt till succé och fortsättning

01
arrow
02
arrow
03
arrow
04
arrow
05

Insikt

Vi börjar med att samla in så mycket kunskap som möjligt om dig och det vi ska jobba med och analysera detta så att det utmynnar i ett antal insikter.

Strategi

Utifrån insikterna hittar vi en tydlig position och plattform för ditt varumärke på din marknad.

Innovation

Genom idé- och konceptutveckling får våra tankar liv.

Implementering

Sedan återstår bara hårt arbete. Detaljerade skisser och produktion av överenskomna enheter.

Uppföljning

Men vi lämnar dig inte där. Vi vill veta vad du tycker om vårt samarbete och se om vi kan vidareutveckla ditt varumärke.