Malmö Symfoniorkester

Starka möten och lekfull form

  • copy
  • identitet
  • Kommunikationskoncept
  • print

Malmö SymfoniOrkester är en av Sveriges ledande symfoniorkestrar med hög internationell nivå och en bred klassisk orkesterrepertoar. Hemmahörande på Malmö Live erbjuder de Malmöborna och tillresta mer guldkant i vardagen.

Inför säsongen 2023–2024 ville MSO ta ett nytt grepp om kommunikationen. Önskemålet var att hitta ett sätt att illustrera programpunkter bortom fotografisk bild, och att ge konsertabonnemangen en mer framlyft roll genom ny copy och en annan disposition av säsongsprogrammet.

Med bilder som representerar verkligheten, vektorobjekt för abstraktion och handritat/handskrivet för personlighet skapar vi kollage som kan varieras efter yta. I programmet låter vi konsertbesökarnas egna röster bli hörda. Orkestermedlemmarna porträtteras både i frack och vardagens repsituationer. 

För kampanjkonceptet utgick vi framför allt från programutbudets kontraster och publikens längtan efter gemenskap, starka upplevelser och stora känslor. Starka möten helt enkelt. För musikälskare. Av musikälskare.

hej@kolossal.seStora Varvsgatan 6A, 211 19 MalmöInstagramLinkedInFacebookNyhetsbrev